Parkettilattian asennusohjeet

Nopeat ja helpot Quick-Step-parkettilattiat voidaan asentaa kahdella eri tavalla: kelluvaksi tai liimatuksi. Valinta on sinun! Mitä ikinä päätätkin, kaikki Quick-Step-parketit saarnia ja pyökkiä lukuunottamatta sopivat lattialämmityksen päälle asennettavaksi. Haluatko viedä kaiken askelta pidemmälle? Quick-Step-parkettilattiaa voidaan käyttää helposti myös portaikon pintakäsittelyyn tai remonttiin.
Asennus
Kelluva asennus

Kelluva asennus

Löysitkö oikean alusmateriaalin? Siinä tapauksessa on aika aloittaa työ. Patentoidun Uniclic Multifit -ponttijärjestelmän avulla se ei onneksi ole työlästä: Käytännöllisen pontin saa paikoilleen yhdellä napsautuksella ilman liimaa.

Liimattu asennus

Liimattu asentaminen

Vaihtoehtoisesti voit käyttää perinteistä liimattavaa asennustapaa. Käytä siihen tarkoitettua Quick-Step Parquet -liimaa. Tämä käyttövalmis SMX-polymeeri on kehitetty erityisesti Quick Step -parketeille ja useille aluslattioille.

Uniclic Mulitifit - patentoitua teknologiaa

Miksi rakastut Uniclic Multifit -ponttijärjestelmään

Kiitos patentoidun Uniclic Multifit for Livyn -ponttijärjestelmän, Quick-Step-parkettilattian asennus on todella nopeaa, ja valittavanasi on kolme asennustapaa pudottaminen mukaan lukien.

  • NOPEA: pitkien lankkujen asennus ei ole koskaan ollut nopeampaa tai helpompaa. Ammattiasentajat kertovat, että Quick-Step-parkettilattian asentaminen on jopa 30 % nopeampaa kuin perinteisiä asennustapoja käyttäessä.

  • HELPPO: napsauta lankut yhteen käyttäen haluamaasi asennustapaa. Et voi mitenkään vaurioittaa paneeleita. Vaikka haluaisit asentaa lattiasi uudelleen, Uniclic Multifit -pontista lankut on helppo nostaa ylös ja vaihtaa tarvittaessa.

  • SAUMATTOMUUS: Uniclic Multifit -lankuissa avoimet saumat ovat lähes mahdottomuus. Tämä auttaa sinua pitämään lattian puhtaana, koska lialla ei ole juurikaan mahdollisuuksia päästä saumojen väliin.

  • TÄYDELLISEN TASAINEN: paneeleilla ei ole liikkumavaraa, koska pontit sopivat täydellisesti uriinsa. Tämän tuloksena on lattia, jossa ei ole tasoeroja ja etteivät sen reunat rispaannu.

Kelluva asennus: kolme helppoa tapaa

1. Pudota ylhäältä alas

Ideaalinen tapa asentaa lattialankut nopeasti suurille alueille. Kiinnitä paneeli pitkältä sivulta ja liu'uta kohti viereistä lankkua. Paina lyhyeltä sivulta alas.

2. Kallistaminen

Kiinnitä lauta ensin lyhyeltä sivulta, ja napsauta pitkät sivut sen jälkeen yhteen. Tämä tekee ensimmäisten lankkurivien asennuksesta helppoa.

3. Vaakasuora asennus

Monista muista merkeistä poiketen, Quick-Step-lankkuja voidaan asentaa myös vaakasuoraan. Tämä on kätevää asennettaessa viimeistä lankkuriviä tai paikoissa, joihin lankkua on vaikea tai jopa mahdotonta kallistaa. Esimerkiksi ovenkarmien tai lämmittimien alle asennettaessa.

Alusmateriaali

Muista huomioida alusmateriaali

Kun valitset kelluvan asennuksen, sinun on ensin valittava oikea alusmateriaali. Oikealla alusmateriaalilla on merkittävä vaikutus Quick-Step-parkettilattiasi asennustulokseen, laatuun ja mukavuuteen. Quick-Step-asiantuntijat ovat sen vuoksi valinneet käyttöösi korkealaatuisia alusmateriaaleja. Ne ovat helppoja asentaa, ja lisäksi ne luovat lattiallesi tasaisen alustan, joka vaimentaa ääntä ja eristää lämpöä.

Asennusvideot

Katso itse, miten helppoa Quick-Step-parkettilattian asentaminen on.

Parkettilattia: kelluva asentaminen

Parkettilattia: liimattu asentaminen

Parkettilattia portaikossa

Parkettilattialle suositeltavat alusmateriaalit

Seuraavat alusmateriaalit ovat helppoja asentaa, ja lisäksi ne luovat lattiallesi tasaisen alustan, joka vaimentaa ääntä ja eristää lämpöä.
Basic Plus
QSUDLBP15
Basic Plus
QSUDLBP15
Tämä aluskate on hyvä alusta tiloihin, joissa on vähemmän liikennettä, kuten makuuhuone tai ullakko, jonne haluat edullisen ratkaisun.
Paksuus 2 mm, 15 m²
Basic Plus
QSUDLBP60
Basic Plus
QSUDLBP60
Tämä aluskate on hyvä alusta tiloihin, joissa on vähemmän liikennettä, kuten makuuhuone tai ullakko, jonne haluat edullisen ratkaisun.
Paksuus 2 mm, 60 m²
Quick-Step Unisound
QSUDLDRUCO15
Quick-Step Unisound
QSUDLDRUCO15
Ihanteellinen huoneisiin, jossa on paljon liikennettä, esimerkiksi olohuoneeseen.
Paksuus 2 mm, 15 m²
Quick-Step Silent Walk
QSUDLSW7
Quick-Step Silent Walk
QSUDLSW7
Ihanteellinen pohjakerrokseen. Sopii käytettäväksi lattialämmityksen ja -jäähdytyksen kanssa.
Paksuus 2 mm, 7 m²
Thermolevel
QSUDLTL9
Thermolevel
QSUDLTL9
Täydellinen valinta asennettavaksi laattalattialle tai erittäin epätasaiselle lattialle. Tehostaa myös eristystä.
Paksuus 5 mm, 9 m²
TRANSITSOUND
QSUDLTRS15
TRANSITSOUND
QSUDLTRS15
Sopii erinomaisesti yläkertaan tai asuntoon.
ΔLw = 20 dB, ΔLlin = 10 dB
Paksuus 2 mm, 15 m²

Täydellisen asennuksen fiksut työkalut

Yksityiskohdat ovat ratkaisevia — erityisesti uutta lattiaa asentaessa. Tämän vuoksi Quick-Step tarjoaa runsaasti laadukkaita lisävarusteita auttaaksesi sinua tekemään parkettilattiastasi täydellinen.

Quick-Step Parquet Glue -parkettiliima
QSWGL16
Quick-Step Parquet Glue -parkettiliima
QSWGL16
Quick-Step -parkettiliima on SMX-polymeeriliima, joka on kehitetty erityisesti Quick-Step-puulattioiden liimaamiseen ja soveltuu useimmille alustatyypeille. Liima on käyttövalmis.
16 kg, riittää 13 - 16 m²
Quick-step Installation Set -asennussarja
QSTOOL
Quick-step Installation Set -asennussarja
QSTOOL
Quick-Step-asennussarja sisältää kaiken, mitä nopeaan asennukseen tarvitaan, eikä lattia vaurioidu: lyöntipalikka, säädettävät kiilat (joilla varmistat oikeanlevyiset liikuntasaumat) ja metallinen lyöntirauta.
Contents: Quick‑Step tapping block, metal crowbar, adjustable spacers.
Quick-step Hand Saw -käsisaha
QSTOOLSAW
Quick-step Hand Saw -käsisaha
QSTOOLSAW
Tällä huippukätevällä käsisahalla oven kehyslistat on helppo lyhentää, niin että lattia mahtuu niiden alle. Sahassa on säädettävä kahva ja sahan terä on huippulaatuista terästä.
Quick-Step Track -kisko
QSTRACKPV240
Quick-Step Track -kisko
QSTRACKPV240
Quick-Step Track -kisko voidaan kiinnittää seinään ruuveilla tai Quick-Step One4All -yleisliimalla. Jalkalista yksinkertaisesti napsautetaan siihen kiinni ja asennus on valmis.
240 cm x 0,8 cm 2,7 cm
Quick-Step One4All -yleisliima
QSGLUE290
Quick-Step One4All -yleisliima
QSGLUE290
Monikäyttöliima, joka on kehitetty erityisesti Quick-Step-tarvikkeita varten. Tällä liimalla kiinnität jalkalistat nopeasti ja lujasti seinään, ja sitä voi käyttää Quick-Step Incizo -listan ja asennuslistojen kiinnitykseen.
290 ml
Quick-Step-liimanlevityslasta
QSWB11
Quick-Step-liimanlevityslasta
QSWB11
Tämä laadukas liimanlevityslasta varmistaa Quick-Step-parkettilattian ammattimaisen liima-asennuksen.