Vinyylilattian asennusohjeet

Löysitkö täydellisen vinyylilattian? Haluat varmaankin nauttia lattiastasi mahdollisimman pian. Quick-Stepin avulla kaikki hoituu helposti: voit valita kokeneen Master Installerin tai asentaa lattian itse. Superhelppo ponttijärjestelmä tekee asennuksesta nopeaa ja vaivatonta.

Vinyylilattian asennusohjeet

Quick-Step Livyn -luksusvinyylilattiat eivät ainoastaan näytä luonnollisilta. Ne ovat myös luonnollisen helpot asentaa. Voit tilanteestasi riippuen valita kelluvan asennuksen (ilman liimaa tai muita materiaaleja) tai liimata lankut lattiaan.

Olipa valintasi mikä tahansa, Quick-Step-vinyyli sopii käytettäväksi myös lattialämmityksen kanssa sekä portaikon remontointiin tai viimeistelyyn.

1. Kelluva asennus

Haluatko kelluvan asennuksen? Valitse ensin alusmateriaali. Oikealla alusmateriaalilla on merkittävä vaikutus Quick-Step-vinyylilattiasi asennustulokseen, laatuun ja mukavuuteen. Asiantuntijamme suosittelevat käyttämään Quick-Step Livyn -alusmateriaalia.

Joko olet valinnut alusmateriaalin? Siinä tapauksessa voit ryhtyä toimeen — siis‘ ”napsauttelemaan”. Patentoitu Uniclic Multifit for Livyn -ponttijärjestelmä varmistaa Livyn-luksusvinyylin kitkattoman asennuksen. Kiitos kestävän ponttijärjestelmän voit asentaa lattialankut yhdellä ”napsautuksella” ‘ilman liimaa tai muita materiaaleja. Voisiko helpompaa olla?

Vinyylin kelluva asennus

Kelluva asennus: nopea, helppo ja kestävä

Vinyylilattian kelluva asennus

VAIHE 1: aseta paneeli pitkän sivun saumastaan asennettua lankkua vasten.

Vinyylilattian kelluva asennus

VAIHE 2: liu’uta lankkuja toisiaan kohti lyhyiltä sivuilta.

Vinyylilattian kelluva asennus

VAIHE 3: paina peukalolla alas, kunnes kuulet napsautuksen.

Uniclic multifit

Rakastu Uniclic Multifit -ponttijärjestelmään

Patentoidun Uniclic Multifit for Livyn -ponttijärjestelmän avulla vinyylilattian asennus on nopeaa. Valittavanasi on kolme eri asennustapaa päältä painettava asennus mukaan lukien.

  • NOPEA: vinyylilankkujen asennus ei ole koskaan ollut nopeampaa.

  • HELPPO: käytä asennustapaa, josta pidät itse eniten ja joka ei vaurioita lattiapaneeleitasi.

  • SAUMATON: heitä hyvästit avoimille saumoille ja niiden väliin jäävälle lialle.

  • KESTÄVÄ: paranneltu päältä painettava asennus tuottaa kestävät tulokset vaaka- ja pystysuuntaisen lukituksensa ansiosta.

Suositellut alusmateriaalit kelluvaan asennukseen

Alusmateriaalilla on merkittävä vaikutus Quick-Step-vinyylilattiasi asennustulokseen, laatuun ja mukavuuteen. Quick-Step tarjoaa laajan valikoiman alusmateriaaleja, jotka on valittu erityisesti Livyn-vinyylilattioitasi varten. Alusmateriaalit ovat helppoja asentaa, luovat tasaisen alustan uudelle lattiallesi ja toimivat äänieristeinä.

QSVUDLSH10 Vinyylilisävarusteet Sunheat QSVUDLSH10
Sunheat
QSVUDLSH10
Erityisesti korkealle lämmölle ja lämpövaihteluille altistuviin huoneisiin (esim. talvipuutarha) suunniteltu alusmateriaali.
10 m²

Suositellut työkalut kelluvaan asennukseen

Helpota elämääsi valitsemalla omasi laajasta Quick-Step-asennus- ja -viimeistelytyökalujen valikoimasta.

QSVKNIFEB Vinyylilisävarusteet Vinyl-veitsi QSVKNIFEB
Vinyl-veitsi
QSVKNIFEB
Tukeva ammattikäyttöön tarkoitettu veitsi, jossa on terävät ja kocerat terät sopii tarkkaan ja vakaaseen vinyylilattioiden leikkaamiseen. Erittäin kätevä kaarteiden ja muotojen leikkaamisessa. Toimitetaan viisi vaihtoterän kanssa.
Sisältää 5 vaihtoterää
QSVTOOL Vinyylilisävarusteet Vinyl-asennustyökalu QSVTOOL
Vinyl-asennustyökalu
QSVTOOL
Räätälöity asennustyökalu Quick-Step Vinyl -lattioille. Tarkka ja turvallinen leikkaustulos käden lisäsuojan ansiosta. Helppokäyttöinen selä vasen- että oikeakätisille.
410 x 190 x 16 mm

2. Liimattu asentaminen

Jos pidät maanläheisemmistä asioista, liimattava asennustapa saattaa sopia sinulle paremmin. Asennus on helppoa näinkin. Tarvitset vain Glue for Quick-Step Livyn -lattialiimaa, joka on kehitetty yhteistyössä Soudalin kanssa.


Vinyylin liimattu asennus

Suositellut työkalut liimattuun asennukseen

Mitä lattian liimattuun asennukseen tarvitaan? Neljä asiaa: liimaa, Quick-Step-liimalasta, veitsi lankkujen leikkaamista varten ja joku, joka haluaa tehdä lattiaunelmistaan totta.

QSVGLUE15 Vinyylilisävarusteet Livyn-liima QSVGLUE15
Livyn-liima
QSVGLUE15
Quick-Step Livyn -liima on korkealaatuinen akryyliliima, joka on kehitetty Quick-Step Livyn -lattioiden asennukseen. Liimassa ei ole liuottimia, se on vahvistettu kuiduilla ja se sopii huokoisten aluslattioiden liimaukseen. Kulutus 250–350 g/m², aluslattiasta ja pinnan imukyvystä riippuen.
15 kg
QSVGLUE6 Vinyylilisävarusteet Livyn-liima QSVGLUE6
Livyn-liima
QSVGLUE6
Quick-Step Livyn -liima on korkealaatuinen akryyliliima, joka on kehitetty Quick-Step Livyn -lattioiden asennukseen. Liimassa ei ole liuottimia, se on vahvistettu kuiduilla ja se sopii huokoisten aluslattioiden liimaukseen. Kulutus 250–350 g/m², aluslattiasta ja pinnan imukyvystä riippuen.
6 kg
QSVA2 Vinyylilisävarusteet Livyn-liiman levityslasta QSVA2
Livyn-liiman levityslasta
QSVA2
Tämä korkealaatuinen liimalasta on korvaamaton apu liimattavan Livyn-lattian ammattimaisessa asennuksessa.
180 x 155 x 15 mm

3. Asennusvideot

Lisää videoita:

Vinyylilattian aluslattian valmistelu

Kaikki työkalut, jotka vinyylilattiasi asennukseen tarvitset

Vinyylilattian leikkaaminen

Ennen vinyylilattian asentamista

Vinyylilattian asennuksen aloittaminen

Alusmateriaalin asennus vinyylilattialle

Vinyylilattian asennus tilaan, jossa on kaltevat seinät

Vinyylilattian asennus pyöreiden kohteiden ympärille

Vinyylin asentaminen portaisiin

Vinyylin asentaminen oven alle

Vinyylilattian asentaminen lähelle kaarevaa seinää